Så här går det till!

Börja med att registrera dig

Klicka på Registrera dig på första sidan och registreringssidan öppnas. Fyll din mejladress och ditt personnummer i formuläret. Läs igenom och godkänn ”Sigtuna Bostadsförmedlings tomt- och huskö – förmedlingsregler” samt ”Sigtuna Bostadsförmedlings Riktlinjer för integritet”.

Klicka därefter på knappen Registrera dig. Du har nu skapat ett användarkonto hos Sigtuna Bostadsförmedling och är inloggad på Mina sidor.

Du kommer efter att du registrerat dig få ett mejl för att bekräfta din mejladress. Du bekräftar din mejladress genom att klicka på knappen Bekräfta din e-post i mejlet.

Sidan som heter Min profil öppnas och du ska komplettera formuläret med ett telefonnummer. Tryck därefter på knappen Spara.

Registreringen är nu klar. Se nedan hur du ställer dig i Tomt- och huskön.

Kom ihåg att uppdatera dina kontaktuppgifter om något ändras!

Ställ dig i Tomt- och huskö

Klicka på Mina sidor i menyn till vänster.

Klicka därefter på knappen Gå med i Tomt- och huskön. Sidan för Köplats öppnas.

Läs Sigtuna Bostadsförmedlings Köpvillkor. Godkänn genom att markera kryssrutan. Klicka därefter på knappen Gå med i Tomt- och huskön. Sidan för Köplats och betalning öppnas.

Du ska nu betala din köavgift för att börja samla köpoäng samt för att kunna söka objekt i hus- och tomtkön. Du kan antingen klicka i mejlet på knappen Betala registreringsavgift som skickats till dig eller betala direkt på Mina sidor genom att trycka på knappen Betala. Sidan för Betalsätt öppnas.

Observera! Köavgift börjar du betala från den dagen du fyller 18 år.

Välj betalsätt, du kan välja på att betala via Bankkort, Swish eller faktura. Om du väljer faktura så skickas den endast via mejl. När du har betalat kan du ta del av hur många köpoäng du har på sidan som heter Köplats och hur lång tid betalningsperioden sträcker sig.

När vi har tagit emot din betalning kan du börja söka tomter och hus.

Intresseanmälan

Lediga tomter och hus hittar du på sidan Lediga tomter & hus.

När du hittar en tomt eller hus som du är intresserad av och vill anmäla dig till ska du logga in på Mina sidor för att sen kunna göra en intresseanmälan. Din anmälan sorteras i turordning efter din kötid.

Du kan anmäla intresse för upp till fem objekt samtidigt. Det är viktigt att du uppfyller kriterierna för de objekt du anmäler intresse för. Kriterierna för objektet hittar du i objektannonsen. Läs igenom Sigtuna Bostadsförmedlings Tomt- och huskö –förmedlingsregler innan du anmäler intresse.

Vi skickar erbjudanden till de 20 personer som har flest köpoäng och därmed ligger högst i turordningen. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad och svarar på erbjudanden. Svarar du inte innebär det att du tackar nej. Din intresseanmälan tas då bort.

Svar

Får du ett objektserbjudande betyder det att du är en av dem som ligger bäst till i turordningen av alla som har anmält intresse.

Det är viktigt att du svarar på objektserbjudandet inom tre (3) dagar. Det gör du genom att logga in på Mina sidor och tackar ja eller nej till erbjudandet. Om du har längst kötid av de som svarat ja kommer vi att kontakta dig.

Kontroll

Inför köp så kontrollerar vi att du uppfyller Sigtuna kommuns kriterier för objektet. För att vi ska kunna göra det snabbt och smidigt är det viktigt att du har laddat upp alla efterfrågade intyg. Läs mer om intyg här.

Tiden för kontroll kan variera beroende på antal sökande, din plats i kön och tillträdesdatum.

Kontrakt/köp

När vi har kontrollerat att du uppfyller Sigtuna kommuns kriterier lämnar vi över dina uppgifter som ett förslag till Sigtuna kommun. Det är Sigtuna kommun som ger sitt slutliga godkännande och tar därefter kontakt med dig för att göra upp affären.

Din kötid i vår tomt- och huskön nollställs det datumet du blir godkänd av Sigtuna kommun.

Förmedlingsavgift

När du har godkänts av Sigtuna kommun ska du betala en förmedlingsavgift. Det kan du göra med Swish, bankkort eller faktura via Mina sidor. Läs mer om Förmedlingsavgift här.

Sigtuna Bostadsförmedlings Tomt- och huskö – förmedlingsregler

Sigtuna Bostadsförmedlings Riktlinjer för integritet