Angående nyhetsrapportering om vår bostadskö

Med anledning av ett inslag om vår bostadskö från SVT Uppsala så vill vi förmedla följande:

Sigtuna Bostadsförmedling är noga med att förmedla rätt förutsättningar gällande bostadskön. Därför måste du först läsa igenom och godkänna kö- och förmedlingsreglerna innan du kan registrera dig. Läs mer om vad det innebär här:

Kö- och förmedlingsregler – Sigtuna Bostadsförmedling

Det ska inte finnas möjlighet att falla ur kön. Vi sänder också som en tjänst ut mejl för att påminna när det är dags att betala årsavgiften.

Våra loggfiler visar att samtliga påminnelsemejl om årsavgiften faktiskt har skickats ut från vårt system. Vi har dock inte möjlighet att spåra hur individuella mejl tas emot, eller om de blir öppnade och lästa.

Vissa mejlklienter hanterar mejl med länkar i som skräppost och sållar bort sådana mejl från inkorgen. Vi förutsätter att detta har hänt vissa av dem som nu har missat att betala sin årsavgift.

Av den information som vi kan få ut av våra system kan vi se att cirka 400 personer av dem som gick med i Sigtuna Bostadsförmedlings kö från starten inte har betalat köavgiften när sista datumet för en ny betalningsperiod har passerat.

Sigtuna Bostadsförmedling har lite fler än 17 000 köande i dag vilket är cirka 3 200 fler än första året.