Vägen till en lägenhet – Vad kan vi svara på för frågor?

Vi på Sigtuna Bostadsförmedling gör vårt yttersta för att processen ska bli så enkel och smidig för dig som söker bostad. I dem allra flesta fall är det många frågor som dyker upp. Med de här inlägget vill vi tydliggöra vad vi kan besvara för frågor och vilka frågor du ska ta med hyresvärden.

Kan jag ringa er för att få svar på vilka lägenheter som kommer att vara lediga längre fram?

  • Nej vi vet precis lika lite som våra sökande i den här frågan. Oftast har de sökande bättre koll på vilka lägenheter som finns lediga i områdena. Vi vet det först när en lägenhet är publicerad på vår hemsida.

Är det inte ni som publicerar?

  • Nej det är våra hyresvärdar som gör det, det är även dem som lägger in all information i annonsen. Exempelvis visningsinformation kan ibland vara olika och det är för att varje lägenhet har olika förutsättningar för visning.

Vet förmedlingen om det finns parkering eller förråd till ett specifikt objekt?

  • Det vet vi inte, utan ber er att fråga hyresvärden som ansvarar för detta.

Kommer det att göras några förändringar i lägenheten?

  • Likaså där ska denna typ av information delges av hyresvärd i annons, gör den inte det är det hyresvärdens sak att besvara.

Vad kan Sigtuna Bostadsförmedling svara på då?

  • Allt som rör förmedlingsarbetet så som, placering vid erbjudande på en lägenhet, frågor som rör intyg och inkomstkrav. Generella frågor om objektet!

För fler frågor svar klicka här: Frågor och Svar – Sigtuna Bostadsförmedling (bostadsigtuna.se)